Shopping

Shopping

Det finns goda möjligheter till att shoppa när du befinner dig på Malta, och priserna ligger överlag något lägre än i Sverige. Här finns allt ifrån exklusiva märkesbutiker till lokala hantverk – och om du vill fynda får du inte missa den lokala loppmarknaden på Merchants Street.

Öppettider

Butikerna i Malta har som regel öppet från klockan 09-19, men mindre butiker har ofta siesta mitt på dagen. På söndagar och helgdagar kan du räkna med att det mesta är stängt.

Shopping i Valletta

Shoppingområdet i Valletta är ganska koncentrerat och de flesta butikerna finner du på de stora gatorna Republic Street och Merchants Street. På dessa stråk hittar du främst de större butikerna, medan du ska bege dig in på de mindre parallellgatorna om du är ute efter mer lokal shopping.

Du som är ute efter äkta maltesiskt hantverk så som filigransmycken eller andra silverhantverk hittar många av dessa butiker på smågatorna i Valletta. En gata känd just för dessa butiker är St. Lucia Street.

På Merchants Street finner du också en mycket stor och populär loppmarknad, där du kan köpa allt mellan himmel och jord till en billig slant. Loppmarknaden har öppet på söndagar mellan kl 9-14.

Shopping i St Julians

St Julians bjuder på ett något mindre shoppingutbud, men i gengäld finns här också både biograf och bowlinghall för den som inte bara har lust att gå i butiker hela dagen.

Den bästa shoppingen i St Julians finner du i deras shoppingcenter Bay Street Shopping Complex. Här finner du både butiker, såväl som caféer och restauranger.

Butiksutbudet är brett och täcker allt ifrån kläder, skor och smycken, till sport och leksaker.

Centret har generösa öppettider och här kan du flanera runt mellan klockan 10-22 alla dagar i veckan.

Shopping i Sliema

Något av det bästa shoppingutbudet på Malta hittar du i Sliema. Här hittar du bland annat The Point, vilket är det största shoppingcentret på hela Malta. Det största urvalet i The Point består av brittiska butiker.

Precis som i Valletta så är shoppingen ganska koncentrerad till två huvudgator, vilka är Bisazza Street och Tower Road, men du bör för allt i världen inte heller missa sidogatornas utbud. På dessa finner du den annorlunda shoppingen, med ett utbud som inte återfinns här hemma i Sverige. Du som vill ha inredningsdetaljer eller skor ska definitivt spana in de mindre gatorna runt huvudstråket.

Handla konsthantverk i T’Quali Crafts Village

Du som är ute efter något annat än bara shopping av kläder och inredning, kan få ditt lystmäte uppfyllt i T’Quali Crafts Village. Detta är en liten by belägen mitt i landet, vilken är känd för sitt gedigna utbud av konsthantverk.

Bland annat finns här glasverkstaden Phoenicians Glassblowers, som du absolut inte får missa. Här kan du få se hur det går till när man blåser glas, och även köpa vackra glashantverk.

Själva byn är belägen på en gammal flygbas som under andra världskriget användes av Royal Air Force.

Butikerna som finns i byn bjuder på en fin bredd av hantverk och här kan du bland annat köpa filigranhantverk, glas, handstickade tröjor, keramikgrejer och olika riddarprylar.